Orășelul European

12 mai 2018

Astăzi, 12 mai 2018, în Grădina Publică Ștefan cel Mare “ din Chișinău a avut loc o nouă ediție a Orășelului Europeanorganizată de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Evenimentul a oferit vizitatorilor posibilitatea de a afla informații despre cultura, bucătăria europeană precum și despre proiectele finanțate de UE pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

Standul CFM a fost vizitat de către Prim-ministru al Republicii Moldova-Pavel Filip, Președintele Parlamentului-Andrian Candu, șeful Delegației Uniunii Europene-Peter Michalko, Ministru al Economiei și Infrastructurii-Chiril Gaburici, Ministrul al Educației, Culturii și Cercetării-Monica Babuc și alți oficiali.

În cadrul discuției, Prim-ministrul și Președintele Parlamentului au venit cu propunerea de a construi de la Iași pînă la Chișinău o linie de cale ferată cu ecartament european. Această idee a fost susținută de Directorul general al întreprinderii-Iurii Topala.

Directorul general al CFM a menționat importanța și aportul proiectelor Uniunii Europene întru dezvoltarea și modernizarea sectorului feroviar din Republica Moldova.

Reprezentanții CFM au oferit vizitatorilor standului informații despre colaborările cu cele mai importante organizații internaționale feroviare, precum și despre acordurile de grant oferite de către Uniunea Europeană în cadrul proiectului de restructurare și modernizare a Căii Ferate din Moldova.

Cei mai impresionați de standul întreprinderii CFM au fost copiii care nu-și puteau lua privirea de la macheta magistralei moldovenești urmărind cu mari emoții deplasarea trenuțurilor pe liniile de cale ferată.