La finele lui Mărțișor, Î.S. Calea Ferată din Moldova vine cu vești fabuloase!

Începând de mâine, pasagerii vor putea călători în Ucraina în condiții de confort sporit!

Urmare a negocierilor continue purtate de administrațiile feroviare din Republica Moldova și Ucraina, cu participarea misiunii EUBAM, oficialii au dispus schimbarea garniturii vechi care circula pe cursa Chișinău Odesa cu un tren de tip modernizat D1M, ceea ce permite reducerea timpului de circulație cu 26 minute pentru tur și, respectiv, 39 minute pentru retur.

De asemenea, cu ocazia lansării trenului modernizat, în prima zi de circulație, călătorii se vor putea bucura de reduceri consistente la costul biletelor pentru cursa amintită. Așadar, vineri, tichetele de călătorie pentru cursa Chișinău Odesa vor costa cu 33 % mai puțin decât în zilele obișnuite. Astfel, doar pe 30 martie, călătorii vor putea ajunge la Odesa achitând doar 102 lei pentru un bilet de clasa a III-a, 110 lei pentru clasa a II-a și, respectiv, 118 lei pentru clasa I de confort.

Menționăm că trenul de pe cursa Chișinău Odesa va circula în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu pornire la ora 06:57 din Gara Chișinău. Prețul biletelor variază în funcție de clasă, de la 151 lei și până la 167 lei.

Amintim că începând de anul trecut, datorită colaborării administrației Î.S. Calea Ferată din Moldova cu reprezentanții Serviciului Vamal, dar și sprijinului EUBAM, controlul vamal pentru pasagerii cursei respective este efectuat în incinta Gării din Chișinău, înainte de îmbarcarea pasagerilor în tren, iar procedura nu se mai repetă și la frontieră. Această decizie a permis reducerea timpului de călătorie cu circa 40 de minute spre Odesa și cu aproximativ 50 minute la întoarcere.