Stimați reprezentanți mass-media!

Î.S. Calea Ferată din Moldova îndeamnă jurnaliștii să contacteze serviciul de presă al întreprinderii înainte de publicarea materialelor jurnalistice, în scopul verificării informațiilor furnizate către public.

În urma publicării unei știri neveridice, apărută pe portalurile de știri și newsmaker.md și preluată ulterior de alte surse media, cu privire la pretinsa anulare a cursei Ungheni Iași, Î.S. Calea Ferată din Moldova precizează că informația nu corespunde adevărului.

CFM nu a adoptat nici o decizie de anulare a curselor feroviare. Anunțul făcut de CFR Călători (România) cu privire la anularea circulației a câteva zeci de curse se referă strict la mersul trenurilor pe teritoriul României și nu vizează cursele care leagă cele două maluri ale Prutului.

CFM se adresează tuturor jurnaliștilor cu rugămintea de a se documenta înainte de publicarea știrilor. Menționăm că stația vizată poartă denumirea de Ungheni Prut, se află în comuna Ungheni, pe teritoriul României și nu se referă la orașul Ungheni, aflat pe teritoriul Republicii Moldova.