La data de 25 septembrie 2017 în oraşul Gdansk, Polonia, s-a desfăşurat cea de-a 60-a Adunare Generală a Comunităţii Căilor Ferate şi Companiilor de Infrastructură din Europa (CER).

 

Î.S. Calea Ferată din Moldova (CFM) a fost reprezentată la lucrările Adunării Generale de către dl Grigore Condurache, Vicedirectorul General responsabil de Activitatea Comercială.

 

Conform Comunicatului de presă al CER (http://cer.be/media/press-releases/crister-fritzson-confirmed-cer-chairman) printre cele mai importante decizii ale organelor de conducere CER se numără confirmarea în funcţia de Preşedinte al CER a dlui Crister Fritzson, Preşedinte al Asociaţiei Suedeze de Operatori de Tren, ASTOC, CEO şi Preşedinte al SJ (Calea Ferată de Stat din Suedia), pentru o perioadă de 2 ani (2018 - 2019).

 

Odată cu alegerea în funcţie a dlui Crister Fritzson, CER va avea un preşedinte dedicat ramurii, cu viziuni politice sectoriale clare, care va lucra în comun cu conducerea executivă a organizaţiei, pentru a contribui la creşterea eficienţei transportului feroviar, a concluzionat dl Libor Lochman, Directorul Executiv al CER.