Ca urmare a mai multor speculații apărute în spațiul mediatic, ce vizează, în fapt, anumite acțiuni sau decizii firești pentru activitatea CFM, pentru a evita orice tip de interpretări, venim cu următoarele precizări:

Transmiterea spre comercializare a vagoanelor ce nu pot fi utilizate de CFM conform destinației, din cauza termenului de exploatare depășit, reprezintă o procedură uzuală și fundamentată pentru activitatea întreprinderii.

Activele neutilizate, conform legislației în vigoare, se comercializează prin intermediul licitației, iar CFM a anunțat deja în mod repetat desfășurarea licitației cu strigare în scopul vânzării vagoanelor, însă, până la momentul actual, responsabilii de la întreprindere nu au recepționat cereri de participare.

Unele vagoane dintre cele supuse licitației sunt fabricate încă în anul 1967, iar folosirea lor în scop lucrativ pe calea ferată majorează riscul de perturbare a siguranței traficului feroviar.

În ceea ce privește prețul de vânzare a activelor neutilizate, menționăm că acesta este raportat la evaluarea realizată de Camera de Comerț și Industrie. La fel, la suma stabilită se mai adaugă acontul, mărimea lui constituind 10% din prețul inițial de vânzare a bunului.

În acest fel, Calea Ferată intenționează să încaseze venit suplimentar comparabil cu cel obținut din transmiterea vagoanelor la fier uzat.