Calea Ferată din Moldova a organizat o acțiune de protecție a mediului înconjurător

9

Astăzi, angajații Î.S. Calea Ferată din Moldova au desfășurat o acțiune destinată protecției mediului înconjurător. Astfel, toate filialele și subdiviziunile, aflate în gestiunea CFM, au efectuat acțiuni de sădire a pomilor, de colectare a deșeurilor din spațiile neautorizate ș.a.

Specialiștii din cadrul direcției CFM, alături de administrația întreprinderii, s-au deplasat în afara municipiului Chișinău, pe segmentul de cale ferată Căinari - Revaca, plantând pe această porțiune circa 300 de puieți de tei, salcâm și alte specii.

Potrivit Directorului General al întreprinderii, Iurii Topala, acest segment ar fi putut reprezenta, pe viitor, un pericol pentru liniile de cale ferată.

Pe această porțiune există riscul alunecărilor de teren, iar, după cum bine cunoașteți, soluția optimă pentru combaterea acestui fenomen natural și stabilizarea terenului este plantarea copacilor. Astfel de acțiuni de înverzire sunt desfășurate pe întreg teritoriul Republicii de angajații CFM, mai cu seamă, pe porțiunile aflate în apropiere de liniile feroviare, a conchis șeful CFM.

Astfel de evenimente sunt organizate anual de angajați, iar pentru această primăvară au fost repartizați, în total, în jur de trei mii de puieți.

12108765432111