Informații importante | Важная информация
Companie - Știri


  Evenimentul de relansare a cursei internaționale Chișinău-Kiev

   

  După o pauză de 24 de ani, astăzi, 6 noiembrie 2022, a fost reluată circulația trenului pe cursa internațională Chișinău-Kiev. Cu această ocazie, la Gara Feroviară Chișinău a avut loc evenimentul de lansare.

   

  Potrivit directorului Î.S. "Calea Ferată din Moldova", Oleg Tofilat, relansarea cursei Chișinău-Kiev este o etapă importantă de interconexiune regională: "Acest tren va oferi conexiuni bune cu aeroportul, avem intenții să simplificăm logistica spre aeroport, spre Iași și spre București. Avem planuri mari în privința dezvoltării transportului de călători - un transport sigur și confortabil. Trăim timpuri când putem reuși lucruri care păreau imposibile acum un an. Sunt sigur că după victoria fraților noștri din Ucraina, vom relua circulația spre Odesa și alte orașe."

   

  Ambasadorul ucrainean Marko Șevcenko apreciază cooperarea bilaterală. Potrivit lui, această cursă va asigura accesul cetățenilor ucraineni spre Europa: "Este o cursă cu simbolism important. Acest tren este trenul spre victorie, fiecare vagon reprezintă o regiune temporar ocupată. Unul e dedicat regiunii Harkov care este deja eliberată și sunt sigur că acest tren va devein, într-adevăr, trenul victoriei. Este și un simbol al parteneriatului nostru, suntem fericiți că sunteți alături de noi. Relația noastră de bună vecinătate s-a transformat în una de fraternitate."

   

  La eveniment au participat: ambasadorul SUA, Kent Logsdon; ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu; directorul APP, Eugeniu Cozonac; directorul general al Aeroportului Internațional Iași, Romeo Vatra; președintele APIT, Sergiu Manea; reprezentantul UNFPA Moldova, Nigina Abaszada; șeful Direcției Comunicare a "Ukrzaliznytsia", Aleksandr Șevcenko.

   

  Precizăm că trenul de pe cursa Chișinău- Kiev va circula de trei ori pe săptămână conform următorului grafic:

  - Din Chișinău spre Kiev: În zilele calendaristice pare.

  17:45 Plecarea din Chișinău, ajunge la Ungheni la ora 20:21. La Kiev, garnitura ajunge la ora 11:48.

  - Din Kiev spre Chișinău: În zilele calendaristice impare.

  17:02 Plecarea din Kiev, ajunge la Ungheni la ora 07:53. La Chișinău, garnitura ajunge la ora 10:38.

   

  Trenul are șapte vagoane, dintre care cinci cu compartimente și două de tip Platzkart. (Capacitatea

  maximă de locuri: 280)

  Durata călătoriei într-o direcție este de aproximativ 13 ore. Costul unui bilet de călătorie este între 870 și 1260 de lei, în funcție de clasa de confort.

   

  Bilete pot fi cumpărate la casele Gării Feroviare, dar și online pe adresa: Bilete.cfm.md. Pentru mai multe informații puteți apela la numărul 14010.

   

  Cursa feroviară Chișinău-Kiev va fi operată de reprezentanții Căilor Ferate din Ucraina "Ukrzaliznytsia" în comun cu Î.S. "Calea Ferată din Moldova".

   

  Cursa feroviară Chișinău-Kiev a fost sistată în data de 02.10.1998.

   


  08.07.2024 | Trenul de pompieri – în acțiune
  Astăzi, 08 iulie 2024, echipa de pompieri a trenului de intervenție la incendii a Căii Ferate din Moldova a reacționat promt, reușind în timp restrâns să câștige lupta cu flăcările, care au cuprins iarba uscată de-a lungul liniei de cale ferată și prezentau pericol real de distrugere a traverselor de lemn.Focarul incendiului vegetal a fost sesizat pe teritoriul Ucrainei aproximativ la ora 12.00. Datorită timpului canicular, flăcările și-au lărgit aria, trecând hotarul și cuprînzând tronsonul de cale ferată Cimișlia-Basarabeasca, kilometrul 125. Angajații Căii Ferate au reacționat imediat, informând Inspectoratul General pentru Situații de Urgență....

  28.06.2024 | Surpriză inedită pentru călători
  De o surpriză inedită au avut parte atât călătorii, cât și persoanele care îi însoțeau, aflați la 27 iunie 2024 în incinta Gării feroviare Chișinău. Tinerele talente Marcel și Daniel Lazăr au interpretat live muzică clasică de calitate. Spectatorii surprinși, plini de emoții pozitive, au apreciat prin aplauze frumusețea acordurilor și măiestria interpreților. ...

  26.06.2024 | Sfaturi utile și recomandări în timpul călătoriei cu trenul
  Se recomandă sosirea în gara feroviară din timp și concretizarea la biroul de informații a celei mai apropiate zone de îmbarcare pentru ocuparea locului rezervat. Pentru a evita traumatismul este necesară dublarea atenției și un comportament civilizat, în special la traversarea liniilor de cale ferată, care urmează a fi efectuată doar în locurile special amenajate, la urcare pe scara vagonului sau coborâre din tren. ...
  Afișați mai multe ...
  Contactează-ne!