Informații importante | Важная информация
Companie - Știri


    Sfaturi utile și recomandări în timpul călătoriei cu trenul

    Se recomandă sosirea în gara feroviară din timp și concretizarea la biroul de informații a celei mai apropiate zone de îmbarcare pentru ocuparea locului rezervat.

    Pentru a evita traumatismul este necesară dublarea atenției și un comportament civilizat, în special la traversarea liniilor de cale ferată, care urmează a fi efectuată doar în locurile special amenajate, la urcare pe scara vagonului sau coborâre din tren.

    La achitarea biletelor de călătorie se recomandă a nu expune la vedere întreaga sumă de bani pe care o dețineți. Transportarea unor sume mari de bani se recomandă doar cu luarea măsurilor de siguranţă.

    Când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate, nu lăsați bagajele fără supraveghere.

    Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute.

    În gara feroviară sau alte locuri aglomerate, când cineva se ciocneşte “întâmplător”, verificaţi imediat bunurile, pentru a reduce riscul de furt. Priviţi în jur, în special la cetățenii fără bagaje. De regulă, hoţii au doar o haină pe mână, pe care o folosesc pentru a camufla sustragerea bunurilor.

    Bagajele în vagon urmează a fi depozitate în locurile special amenajate, indicate în biletul de călătorie.

    În timpul somnului în tren sau în sălile de aşteptare, asigurați securitatea actelor, genţilor sau bagajelor.

    Un risc sporit prezintă consumul de băuturi sau alimente de la necunoscuţi. Acestea pot conţine somnifere şi puteți rămâne fără bani, acte ori bagaje.

    Dacă în timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi imediat angajații căii ferate disponibili din gara feroviară ori trenurile de călători.

    În cazul călătoriei cu copilul, se recomandă ocuparea minorilui, folosirea cărților sau jucăriilor, în dependență de vârstă, care îl pot menține calm pe parcursul călătoriei. Necesită supraveghere permanentă în special copiii mici, care au tendința să se rătăcească în mod inconștient.

     

    Înainte de a ajunge la destinație, urmează a pregăti bagajele, pentru a nu uita ceva în tren. Dacă la ieşirea din tren călătorul descoperă că a uitat bagaje sau obiecte, urmează să se adreseze şefului gării feroviare sau altei persoane oficiale.

     

    Călătorie plăcută cu Calea Ferată din Moldova!

     

     


    16.06.2025 | Puncte feroviare de oprire – optimizarea continuă
    Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” continuă procesul de optimizare a structurii și a procesului de producție. Până la finele anului curent 21 din cele 71 de stații feroviare, urmează a fi transformate în puncte feroviare de oprire. Specialiștii au studiat și analizat logistica operațiunilor de transport de marfă pe linia de cale ferată din țară și au stabilit, că o parte din infrastructura feroviară nu este utilizată în procesul de producție de mulți ani. Totodată, întreținerea și deservirea acestor porțiuni de cale ferată, a clădirilor și construcțiilor auxiliare, duce la cheltuieli nejustificate, agravând situația financiară dificilă a întreprinderii. ...

    13.06.2025 | Curățirea vegetației - siguranța circulației feroviare
    Plantele, vegetația cu tulpini mari și arbuștii din vecinătatea liniei de cale ferată prezintă un pericol real siguranței circulației pasagerilor și serviciilor feroviare, iar iarba uscată de-a lungul liniei de cale ferată poate fi motivul unui incendiu de proporții cu consecințe grave. Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” efectuează lucrări de defrișare și curățire a vegetației înalte pe întregul perimetru al rețelelor feroviare, însă în primul rând, în zonele cu vizibilitate redusă, pentru asigurarea vizibilității semnalelor, indicatoarelor la trecerile la nivel și asigurarea gabaritului de liberă trecere. ...

    11.06.2025 | Transportul feroviar de mărfuri – probleme și soluții
    La 11 iunie 2025 în incinta Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” a avut loc o ședință de lucru cu participarea Viceprim-ministrului, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Vladimir Bolea și membrilor Asociaţiei Obştești „Asociaţia Expeditorilor şi Brokerilor Vamali din Republica Moldova”. Întrunirea a început cu trecerea în revistă a situației în domeniul transportului de mărfuri pe calea ferată. Viceprim-ministrul Vladimir Bolea a accentuat importanța extinderii rutelor logistice și consolidării relațiilor economice externe, rolului Republicii Moldova în lanțurile internaționale, dar și oportunitățile transportării mărfurilor pe linia de cale ferată. ...
    Afișați mai multe ...
    Contactează-ne!