Informații importante | Важная информация
Companie - Știri


   

  Vești bune pentru călători!

  ÎS «Calea Ferată din Moldova» aduce la cunoștința publicului călător, că începând cu data de 12 decembrie 2021 se va relua circulația trenului nr.105/106  Chișinău-București. Până pe 31 decembrie trenul va circula de 2 ori pe săptămână, cu plecare din Chișinău în zilele de joi și duminică, iar din București în zilele de luni și vineri. Începând cu 02 ianuarie 2022 trenul va circula de 3 ori pe săptămână, cu plecare din Chișinău în zilele de marți, joi și duminică, iar din București în zilele de luni, miercuri și vineri.

  Plecarea trenului din Chișinău la ora 17.20, sosirea în București la ora 6.17, plecarea din București la ora 19.20, sosirea la Chișinău la ora 8.15.

  Costul călătoriei a rămas același – tariful SMART (nerambursabil) – 19 euro, prețul unui bilet pentru călătoria în vagon cu compartimente – 580 lei,  în vagon capitonat 670 lei. Copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani vor beneficia de o reducere de până la 40%.

  Începând cu ziua de astăzi biletele pot fi procurate la casele gării feroviare, iar din 6 decembrie și prin internet, accesând siteul www.cfm.md.

  De asemenea, la gara Chișinău se pot achiziționa documente de călătorie pentru trenurile care circulă din București în direcția Budapesta, Sofia, Viena și mai departe cu transbordare la orice alte rute din țările europene.

  Concomitent cu începerea circulației trenului nr. 105/106 Chișinău-București, se va relua circulația zilnică a trenului de frontieră Iași-Ungheni.

  Vă reamintim că, începând cu luna martie 2020 și până  în prezent circulația trenurilor de călători în trafic internațional în Republica Moldova  a fost suspendată. Din 28 august 2021 a fost reluată circulația trenului Chișinău-Odesa. Administrația ÎS «Calea Ferată din Moldova» depune toate eforturile pentru a relua circulația trenurilor și în relația cu alte state –Rusia, Belarus, Ucraina.

   

   

   

  ГП «Железная дорога Молдовы» информирует, что начиная с 12 декабря 2021 возобновляется курсирование поезда №105/106 Кишинев-Бухарест. До 31 декабря  поезд будет курсировать 2 раза в неделю, отправлением из Кишинева по четвергам и воскресениям, из Бухареста по понедельникам и пятницам. Начиная с 02 января 2022 поезд будет курсировать 3 раза в неделю, отправлением из Кишинева по вторникам, четвергам и воскресениям, из Бухареста по понедельникам, средам и пятницам.

  Отправление поезда из Кишинева в 17.20, прибытие в Бухарест в 6.17, отправление из Бухареста в 19.20, прибытие в Кишинев в 8.15.

  Стоимость проезда осталась прежней – тариф SMART (невозвратный) – 19 евро, вагон купе – 580 лей, вагон СВ – 670 лей. Детям от 4 до 12 лет скидка до 40%.

  Начиная с сегодняшнего дня билеты можно приобрести в кассах вокзала, а с 6 декабря и в интернете сайте www.cfm.md.

  Также на вокзале Кишинев можно приобрести проездные документы на поезда следующие из Бухареста в направлении Будапешт, София, Вена и далее с пересадкой по любым маршрутам европейских стран.

  Одновременно с началом курсирования поезда №105/106 Кишинев-Бухарест, возобновляется ежедневное движение приграничного поезда Яссы-Унгень.

  Напомним, что начиная с марта 2020 до настоящего времени движение международных пассажирских поездов в Республике Молдове не осуществлялось. С 28 августа 2021 возобновилось движение поезда Кишинев-Одесса. ГП «Железная дорога Молдовы» прилагает все усилия для возобновления движения поездов в сообщении с другими странами - Россией, Белоруссией, Украиной.

   

   


  08.07.2024 | Trenul de pompieri – în acțiune
  Astăzi, 08 iulie 2024, echipa de pompieri a trenului de intervenție la incendii a Căii Ferate din Moldova a reacționat promt, reușind în timp restrâns să câștige lupta cu flăcările, care au cuprins iarba uscată de-a lungul liniei de cale ferată și prezentau pericol real de distrugere a traverselor de lemn.Focarul incendiului vegetal a fost sesizat pe teritoriul Ucrainei aproximativ la ora 12.00. Datorită timpului canicular, flăcările și-au lărgit aria, trecând hotarul și cuprînzând tronsonul de cale ferată Cimișlia-Basarabeasca, kilometrul 125. Angajații Căii Ferate au reacționat imediat, informând Inspectoratul General pentru Situații de Urgență....

  28.06.2024 | Surpriză inedită pentru călători
  De o surpriză inedită au avut parte atât călătorii, cât și persoanele care îi însoțeau, aflați la 27 iunie 2024 în incinta Gării feroviare Chișinău. Tinerele talente Marcel și Daniel Lazăr au interpretat live muzică clasică de calitate. Spectatorii surprinși, plini de emoții pozitive, au apreciat prin aplauze frumusețea acordurilor și măiestria interpreților. ...

  26.06.2024 | Sfaturi utile și recomandări în timpul călătoriei cu trenul
  Se recomandă sosirea în gara feroviară din timp și concretizarea la biroul de informații a celei mai apropiate zone de îmbarcare pentru ocuparea locului rezervat. Pentru a evita traumatismul este necesară dublarea atenției și un comportament civilizat, în special la traversarea liniilor de cale ferată, care urmează a fi efectuată doar în locurile special amenajate, la urcare pe scara vagonului sau coborâre din tren. ...
  Afișați mai multe ...
  Contactează-ne!