Informații importante | Важная информация
Companie - Știri


  Participarea CFM la Summit-ul "Zilele Feroviare"

  în cadrul Clubului Feroviar 2023

   

  Săptămâna trecută, la evenimentul Club Feroviar 2023 desfășurat în cadrul ”Zilelor Feroviare 2023” la București, Î.S. ” Calea Ferată din Moldova” a fost reprezentată de Directorul general al CFM, Oleg Tofilat. În cadrul panelului cu tema „Transport feroviar pe distanțe lungi", în calitate de speaker, Oleg Tofilat a abordat subiectul provocărilor cu care se confruntă CFM și a vorbit despre viziunea asupra dezvoltării întreprinderii.

   

  Separarea Operațională pentru Modernizare și Eficiență

  Oleg Tofilat a subliniat necesitatea procesului de separare operațională, în urma modelului european, pentru a îmbunătăți infrastructura și serviciile feroviare din Republica Moldova. Procesul de separare implică dificultăți financiare semnificative, dar este considerat esențial pentru a aduce infrastructura feroviară și materialul rulant la standardele europene.

   

  Investiții și Modernizare

  Pentru a-și reînnoi materialul rulant, CFM planifică o investiție semnificativă de 475 de milioane de euro. Aceasta include achiziționarea a peste 4.000 de vagoane de marfă și 25-30 de locomotive de manevră. Aceste eforturi sunt menite să răspundă cererii crescute de trafic și să îmbunătățească transportul feroviar.

   

  Colaborare Internațională

  Oleg Tofilat a evidențiat necesitatea de asistență externă în procesul de reformă și a exprimat interesul pentru colaborarea cu parteneri din România, care au experimentat deja procese similare de separare operațională.

   

  Spre final, Directorul general al CFM a subliniat importanța călătoriilor cu trenul, menționând propria sa experiență pozitivă cu Trenul Prietenia, care l-a dus de la Chișinău la București. Acesta a subliniat, de asemenea, dorința sa pentru o linie rapidă București-Chișinău, pentru a reduce durata călătoriei.

   

  Prezentarea integrală poate fi văzută aici: PREZENTAREA

   


  08.07.2024 | Trenul de pompieri – în acțiune
  Astăzi, 08 iulie 2024, echipa de pompieri a trenului de intervenție la incendii a Căii Ferate din Moldova a reacționat promt, reușind în timp restrâns să câștige lupta cu flăcările, care au cuprins iarba uscată de-a lungul liniei de cale ferată și prezentau pericol real de distrugere a traverselor de lemn.Focarul incendiului vegetal a fost sesizat pe teritoriul Ucrainei aproximativ la ora 12.00. Datorită timpului canicular, flăcările și-au lărgit aria, trecând hotarul și cuprînzând tronsonul de cale ferată Cimișlia-Basarabeasca, kilometrul 125. Angajații Căii Ferate au reacționat imediat, informând Inspectoratul General pentru Situații de Urgență....

  28.06.2024 | Surpriză inedită pentru călători
  De o surpriză inedită au avut parte atât călătorii, cât și persoanele care îi însoțeau, aflați la 27 iunie 2024 în incinta Gării feroviare Chișinău. Tinerele talente Marcel și Daniel Lazăr au interpretat live muzică clasică de calitate. Spectatorii surprinși, plini de emoții pozitive, au apreciat prin aplauze frumusețea acordurilor și măiestria interpreților. ...

  26.06.2024 | Sfaturi utile și recomandări în timpul călătoriei cu trenul
  Se recomandă sosirea în gara feroviară din timp și concretizarea la biroul de informații a celei mai apropiate zone de îmbarcare pentru ocuparea locului rezervat. Pentru a evita traumatismul este necesară dublarea atenției și un comportament civilizat, în special la traversarea liniilor de cale ferată, care urmează a fi efectuată doar în locurile special amenajate, la urcare pe scara vagonului sau coborâre din tren. ...
  Afișați mai multe ...
  Contactează-ne!