Informații importante | Важная информация
Companie - Știri


    Reacție promtă în caz de pericol
     

    Indiferent de gen, situaţiile excepţionale au impact direct asupra populaţiei, economiei şi mediului ambiant, provoacă victime şi prejudiciu material.

    Pentru a reduce la minim consecințele cutremurelor de pământ, inundațiilor, accidentelor de transport, incendiilor, exploziilor și altor situații excepționale, angajații Căii Ferate din Moldova, alături de structurile specializate, dezvoltă competențe și aptitudini practice de a răspunde la situații excepționale ipotetice, complexe și apropiate de realitate.

    Un exercițiu tactic pentru asigurarea reacției promte în caz de pericol de explozie, avarii cu degajarea sau cu pericol de degajare a substanţelor chimice periculoase, a fost organizat la 19 iunie 2024 de specialiștii Detașamentului Salvatori și Pompieri Cahul al Direcției Situații Excepționale Cahul al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.

    Conform scenariului, pe teritoriul Gării feroviare Cahul, în rezultatul unei fisuri la cisterna cu gaze petroliere lichefiate, parcată pe linia de cale ferată în apropierea peronului, au început scurgeri de combustibil fără incendiere, creând un nor de vapori, care se răspândea rapid și prezenta pericol iminent garniturilor de tren din apropiere, clădirii gării feroviare, personalului aflat în serviciu și altor cetățeni din preajmă.

    În scopul prevenirii situațiilor de risc, angajații Gării feroviare Cahul au asigurat  evacuarea persoanelor într-o zonă sigură și au alertat subdiviziunile de intervenție specializate, care au lichidat în timp restrâns focarul pericolului.

    Astfel de exerciții ridică nivelul de interacțiune, crește eficiența și eficacitatea desfășurării acțiunilor la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale și de urgență.


    13.06.2025 | Curățirea vegetației - siguranța circulației feroviare
    Plantele, vegetația cu tulpini mari și arbuștii din vecinătatea liniei de cale ferată prezintă un pericol real siguranței circulației pasagerilor și serviciilor feroviare, iar iarba uscată de-a lungul liniei de cale ferată poate fi motivul unui incendiu de proporții cu consecințe grave. Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” efectuează lucrări de defrișare și curățire a vegetației înalte pe întregul perimetru al rețelelor feroviare, însă în primul rând, în zonele cu vizibilitate redusă, pentru asigurarea vizibilității semnalelor, indicatoarelor la trecerile la nivel și asigurarea gabaritului de liberă trecere. ...

    11.06.2025 | Transportul feroviar de mărfuri – probleme și soluții
    La 11 iunie 2025 în incinta Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” a avut loc o ședință de lucru cu participarea Viceprim-ministrului, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Vladimir Bolea și membrilor Asociaţiei Obştești „Asociaţia Expeditorilor şi Brokerilor Vamali din Republica Moldova”. Întrunirea a început cu trecerea în revistă a situației în domeniul transportului de mărfuri pe calea ferată. Viceprim-ministrul Vladimir Bolea a accentuat importanța extinderii rutelor logistice și consolidării relațiilor economice externe, rolului Republicii Moldova în lanțurile internaționale, dar și oportunitățile transportării mărfurilor pe linia de cale ferată. ...

    10.06.2025 | Conexiunea feroviară Prut-Fălciu – lucrările continuă
    Întreprinderea de Stat “Calea Ferată din Moldova” la 9 iunie 2025 a finalizat montarea a 550m de linie de cale ferată cu ecartament larg de la Stația Prut până la platforma de încărcare-descărcare a mărfurilor, următoarele lucrări urmând a fi efectuate pe calea europeană. Segmentul feroviar Cantemir-Fălciu, cu o lungime de aproximativ 4 kilometri, are o poziție strategică la granița dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, iar reluarea traficului feroviar pe acest tronson devine o alternativă de tranzit a mărfurilor în contextul diversificării rutelor de export pentru Republica Moldova. ...
    Afișați mai multe ...
    Contactează-ne!