Informații importante | Важная информация
Companie - Știri


  Reacție promtă în caz de pericol
   

  Indiferent de gen, situaţiile excepţionale au impact direct asupra populaţiei, economiei şi mediului ambiant, provoacă victime şi prejudiciu material.

  Pentru a reduce la minim consecințele cutremurelor de pământ, inundațiilor, accidentelor de transport, incendiilor, exploziilor și altor situații excepționale, angajații Căii Ferate din Moldova, alături de structurile specializate, dezvoltă competențe și aptitudini practice de a răspunde la situații excepționale ipotetice, complexe și apropiate de realitate.

  Un exercițiu tactic pentru asigurarea reacției promte în caz de pericol de explozie, avarii cu degajarea sau cu pericol de degajare a substanţelor chimice periculoase, a fost organizat la 19 iunie 2024 de specialiștii Detașamentului Salvatori și Pompieri Cahul al Direcției Situații Excepționale Cahul al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.

  Conform scenariului, pe teritoriul Gării feroviare Cahul, în rezultatul unei fisuri la cisterna cu gaze petroliere lichefiate, parcată pe linia de cale ferată în apropierea peronului, au început scurgeri de combustibil fără incendiere, creând un nor de vapori, care se răspândea rapid și prezenta pericol iminent garniturilor de tren din apropiere, clădirii gării feroviare, personalului aflat în serviciu și altor cetățeni din preajmă.

  În scopul prevenirii situațiilor de risc, angajații Gării feroviare Cahul au asigurat  evacuarea persoanelor într-o zonă sigură și au alertat subdiviziunile de intervenție specializate, care au lichidat în timp restrâns focarul pericolului.

  Astfel de exerciții ridică nivelul de interacțiune, crește eficiența și eficacitatea desfășurării acțiunilor la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale și de urgență.


  08.07.2024 | Trenul de pompieri – în acțiune
  Astăzi, 08 iulie 2024, echipa de pompieri a trenului de intervenție la incendii a Căii Ferate din Moldova a reacționat promt, reușind în timp restrâns să câștige lupta cu flăcările, care au cuprins iarba uscată de-a lungul liniei de cale ferată și prezentau pericol real de distrugere a traverselor de lemn.Focarul incendiului vegetal a fost sesizat pe teritoriul Ucrainei aproximativ la ora 12.00. Datorită timpului canicular, flăcările și-au lărgit aria, trecând hotarul și cuprînzând tronsonul de cale ferată Cimișlia-Basarabeasca, kilometrul 125. Angajații Căii Ferate au reacționat imediat, informând Inspectoratul General pentru Situații de Urgență....

  28.06.2024 | Surpriză inedită pentru călători
  De o surpriză inedită au avut parte atât călătorii, cât și persoanele care îi însoțeau, aflați la 27 iunie 2024 în incinta Gării feroviare Chișinău. Tinerele talente Marcel și Daniel Lazăr au interpretat live muzică clasică de calitate. Spectatorii surprinși, plini de emoții pozitive, au apreciat prin aplauze frumusețea acordurilor și măiestria interpreților. ...

  26.06.2024 | Sfaturi utile și recomandări în timpul călătoriei cu trenul
  Se recomandă sosirea în gara feroviară din timp și concretizarea la biroul de informații a celei mai apropiate zone de îmbarcare pentru ocuparea locului rezervat. Pentru a evita traumatismul este necesară dublarea atenției și un comportament civilizat, în special la traversarea liniilor de cale ferată, care urmează a fi efectuată doar în locurile special amenajate, la urcare pe scara vagonului sau coborâre din tren. ...
  Afișați mai multe ...
  Contactează-ne!