Informații importante | Важная информация
Companie - Știri


  Accent deosebit – siguranța călătorilor

   

  Siguranța feroviară este unul din pilonii de bază, asupra căruia este focalizat întregul management al ÎS “Calea Ferată din Moldova”.

  Pe lîngă creșterea siguranței transportului pe infrastructura feroviară, reducerea riscurilor de accident sau incident feroviar, implicarea personalului în reducerea timpului de restabilire a circulației în cazul producerii unor accidente/incidente feroviare sau producerea de calamități naturale sau dezastre, un accent deosebit este pus pe transportarea călătorilor în condiţii de siguranţă şi confort.

  Pentru ridicarea nivelului de interacțiune și interoperabilitate la menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică în staţiile de cale ferată şi în trenurile de călători, la 17 iunie 2024, angajații Căii Ferate din Moldova au participat la un exercițiu tactic, organizat de Brigada de poliție cu destinație specială “Fulger” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

  Forțele polițienești de intervenție au dezvoltat abilități în reținerea elementelor criminale în trenurile de călători, iar lucrătorii Căii Ferate s-au familiarizat cu metodele de identificare a persoanelor cu comportament suspect și reacția necesară în caz de furt a bunurilor călătorilor, huliganism sau alte abateri.  

  Directorul general interimar al Întreprinderii, dl.Sergiu Tomșa, a apreciat la justa valoare colaborarea bilaterală între instituții în domeniul creării și menținerii unui mediu sigur și etic pentru toți călătorii.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


  08.07.2024 | Trenul de pompieri – în acțiune
  Astăzi, 08 iulie 2024, echipa de pompieri a trenului de intervenție la incendii a Căii Ferate din Moldova a reacționat promt, reușind în timp restrâns să câștige lupta cu flăcările, care au cuprins iarba uscată de-a lungul liniei de cale ferată și prezentau pericol real de distrugere a traverselor de lemn.Focarul incendiului vegetal a fost sesizat pe teritoriul Ucrainei aproximativ la ora 12.00. Datorită timpului canicular, flăcările și-au lărgit aria, trecând hotarul și cuprînzând tronsonul de cale ferată Cimișlia-Basarabeasca, kilometrul 125. Angajații Căii Ferate au reacționat imediat, informând Inspectoratul General pentru Situații de Urgență....

  28.06.2024 | Surpriză inedită pentru călători
  De o surpriză inedită au avut parte atât călătorii, cât și persoanele care îi însoțeau, aflați la 27 iunie 2024 în incinta Gării feroviare Chișinău. Tinerele talente Marcel și Daniel Lazăr au interpretat live muzică clasică de calitate. Spectatorii surprinși, plini de emoții pozitive, au apreciat prin aplauze frumusețea acordurilor și măiestria interpreților. ...

  26.06.2024 | Sfaturi utile și recomandări în timpul călătoriei cu trenul
  Se recomandă sosirea în gara feroviară din timp și concretizarea la biroul de informații a celei mai apropiate zone de îmbarcare pentru ocuparea locului rezervat. Pentru a evita traumatismul este necesară dublarea atenției și un comportament civilizat, în special la traversarea liniilor de cale ferată, care urmează a fi efectuată doar în locurile special amenajate, la urcare pe scara vagonului sau coborâre din tren. ...
  Afișați mai multe ...
  Contactează-ne!