Informații importante | Важная информация
Companie - Știri


   

  Start campaniei de informare și sensibilizare ”Integru pe șine”

   

  Î.S ”Calea Ferată din Moldova” în parteneriat cu Centrul Național Anticorpuție (CNA) a lansat astăzi, 11.11.2022, campania de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție la locul de muncă.

  În cadrul campaniei, zeci de angajați CFM au făcut cunoștință cu procedura de declarare a cadourilor admisibile și neadmisibile, a influențelor necorespunzătoare, a modalităților de denunțare a actelor de corupție. Totodată, s-a discutat și despre rolul avertizorului de integritate în vederea asigurării unui serviciu public onest și integru. Activitățile de informare și sensibilizare vor contribui la fortificarea integrității instituționale și profesionale și la prevenirea și combaterea corupției.

  Scopul campaniei anticorupție este de a informa și sensibiliza angajații Î.S ”Calea Ferată din Moldova”, dar și pasagerii, cetățenii în general, cu privire la rigorile integrității, condamnării corupției, precum și mecanismele de denunțare a manifestărilor de corupție.

  Campania ”Integru pe șine” va continua cu instruiri și la nodurile feroviare din Bălți, Basarabesca, Ocnița, Ungheni, Giurgiulești și Bender. De asemenea, pentru manifestarea unei atitudini pozitive față de sesizarea cazurilor de corupție, pliante informative vor fi distribuite și în rândul pasagerilor.

   

  Precizăm că prevenirea și combaterea corupției sunt priorități de bază în cadrul Î.S ”Calea Ferată din Moldova”, în vederea dezvoltării eficiente și profitabile a ramurii transportului feroviar și activităților conexe.

   

  Linia Specializată Anticorupție CFM : 373 (22)- 833-338

  Linia Națională Anticorupție CNA : 0 800 5555

  Repere:

  • Legea integrității 82/2017;

  • Legea privind avertizorii de integritate nr. 122/2018;

  • HG pentru aprobarea Regulamentului privind procedurile de examinare și raportare internă a dezvăluirilor practicilor ilegale nr. 23/2020.

   

   

   


  08.07.2024 | Trenul de pompieri – în acțiune
  Astăzi, 08 iulie 2024, echipa de pompieri a trenului de intervenție la incendii a Căii Ferate din Moldova a reacționat promt, reușind în timp restrâns să câștige lupta cu flăcările, care au cuprins iarba uscată de-a lungul liniei de cale ferată și prezentau pericol real de distrugere a traverselor de lemn.Focarul incendiului vegetal a fost sesizat pe teritoriul Ucrainei aproximativ la ora 12.00. Datorită timpului canicular, flăcările și-au lărgit aria, trecând hotarul și cuprînzând tronsonul de cale ferată Cimișlia-Basarabeasca, kilometrul 125. Angajații Căii Ferate au reacționat imediat, informând Inspectoratul General pentru Situații de Urgență....

  28.06.2024 | Surpriză inedită pentru călători
  De o surpriză inedită au avut parte atât călătorii, cât și persoanele care îi însoțeau, aflați la 27 iunie 2024 în incinta Gării feroviare Chișinău. Tinerele talente Marcel și Daniel Lazăr au interpretat live muzică clasică de calitate. Spectatorii surprinși, plini de emoții pozitive, au apreciat prin aplauze frumusețea acordurilor și măiestria interpreților. ...

  26.06.2024 | Sfaturi utile și recomandări în timpul călătoriei cu trenul
  Se recomandă sosirea în gara feroviară din timp și concretizarea la biroul de informații a celei mai apropiate zone de îmbarcare pentru ocuparea locului rezervat. Pentru a evita traumatismul este necesară dublarea atenției și un comportament civilizat, în special la traversarea liniilor de cale ferată, care urmează a fi efectuată doar în locurile special amenajate, la urcare pe scara vagonului sau coborâre din tren. ...
  Afișați mai multe ...
  Contactează-ne!